Etatene våre

speidere speiding kmspeider landsleir speiderne NSF  leir speiderleir

Etatene er store grupper med stab som har ansvar for bestemte deler av landsleiren. Lederne i etatene sitter i leirkomitéen og sørger for at alle etatene samarbeider bra. I alle etatene er det mindre komiteer som har ansvar for konkrete oppgaver, for eksempel foto, strømforsyning og haikeruter.

Alle etatene trenger flinke frivillige som har lyst til å skape en god leir! Det er behov for alle slags folk med all slags kunnskap. Les mer om hver av etatene under, eller meld deg inn ved å fylle inn interesseskjema.

  • To blide damer som jobber administrativt på leir. Fotograf Helene Moe Slinning.

    Administrasjon

    Administrasjonsetaten er et viktig nav i leirorganisasjonen. De tilrettelegger intern informasjon under leiren, drifter leirkontor og flere servicetorg i leiren. De har også ansvar for blant annet påmeldingssystem og et særlig vertskapsansvar for de internasjonale gjestene.

  • Utsikt over leirbål ved hovedscenen med en vakt i sentrum. Fotograf Håkon Kristoffersen.

    Beredskap

    Er du beredt? Beredskapsetaten styrer alt av vakthold, helse og hygiene, beredskapsplaner og ROS-analyse. Etaten drifter leiren sitt medisinske mottak og leirsykehuset. Uansett om du har mye eller lite erfaring med med helse og beredskap, trenger vi deg i beredskapsetaten!

  • Miljøfyrtårnutmerkelse deles ut på scenen på leir.

    Bærekraft

    Synes du bærekraft på landsleir er spennende? Bli med og jobb med bærekraft! I arbeidet med landsleir blir så mange som mulig av FNs bærekraftsmål med i prosessen. Likestilling, utdanning, fred, energi, forbruk, liv i vann og på land, miljø, helse og samarbeid er bare noen av elementene vi tar med oss inn i landsleir.

  • Speiderledere serverer mat på et gruppeleirområde. Fotograf Lars Røraas.

    Forsyning

    Uten mat og drikke, duger helten ikke! Forsyning skal sørge for at alle er gode og mette under leiren. Forsyning står for innkjøp av mat og hygieneartikler til leiren og til utsalgssteder på leirområdet. Etaten skal også drive stabsmessa der de frivillige spiser under leiren, og kanskje viktigst av alt: sørge for at de får nok te og kaffe.

  • Tre speidere på tur i skogen.

    Haik

    Vil du at Speidernes landsleir skal ha dei beste haikane? Haiketaten planlegger, testar ut og kvalitetssikrar alle haikerutene i forkant av leiren. Dei lagar også kart og organiserer transport til og frå haiken. Dei samarbeider tett med beredskap, og bidreg til at alle får gode haikeopplevingar!

  • Frivillig i kommunikasjonsetaten går på leirområdet med kamera. Fotograf Lars Røraas.

    Kommunikasjon

    Har du lyst til å være med å forevige leiren? Kommunikasjonsetaten formidler informasjon, inspirasjon og innhold før, under, og etter landsleir. Etaten driver med blant annet foto, video, sosiale medier, nettside, design, radio, leiravis, og de lager åpnings- og avslutningsleirbål.

  • Frivillige rovere bygger leirområde i forkant av leiren. Fotograf Anette.

    Maur

    Er du rover og vil du vere med på å bygge leiren saman med andre roverar? Som maur er du med på å bygge, drifte og rive leiren. Maurane hjelper teknisk etat med å bygge leir og rive han ned igjen. Sjølv om det kan vere slitsomt å vere maur, er det veldig sosialt, og du får bli kjent med andre roverar frå heile Noreg.

  • En speider klatrer i klatrevegg på leir.

    Program

    Er du klar for å fylle leiren med aktivitet? Program sin oppgave er å fylle leiruka med spennende aktiviteter, utfordringer og opplevelser for speiderne. Under program ligger også pefftreff, sjøspeiding, lederbarnehage og progam, lederkurs og lederprogram, gjesteprogram, forkynnelse og tro, i tillegg til andre kule muligheter.

  • To rovere som sitter i hengekøye og smiler mot kameraet.

    Rover

    Er du glad i sofa, god stemning, og å ha det gøy? Roverleiren er et eget tilbud for rovere på landsleir, en liten leir bare for rovere! Der er det egen roverkro, roverhaik, og roverprogram hele uka! Roverleiren trenger alle tingene som resten av leiren trenger, som infrastruktur, artig program, og haikeruter. Roverleiren er driftet av rovere, for rovere.

  • Frivillig kjører minilaster med utstyr til å rigge leir. Fotograf Håkon Kristoffersen.

    Teknisk

    En landsleir er en liten by. Teknisk etat sørger for at all infrastruktur som trengs for å bosette 12 000 deltagere i Gjøvik er på plass. Dette inkluderer blant annet strøm, vann, drenering, parkering, og andre praktiske oppgaver.

  • Oversiktsbilde av torget på landsleir.

    Torg

    Torget er leirens midtpunkt. Der finner du kaféer, butikker, torgscene, leirkirka, lederkroa, samtaletelt, tro- og livssynstelt. Torgetaten skal også fikse kaffeavtalen. Vil du være med å lage liv i hjertet av leiren?

  • Fotografi av flagg på toppen av portalen til landsleir i 2013.

    Mentorpatrulje

    Har du erfaring fra etatssarbeid på tidligere større leirer eller har du særlig god innsikt i tradisjonene for en spesiell etat? Mentorpatruljen skal bistå etatene i arbeidet deres. Vi søker deg som kan løfte blikket og veilede til en god sammenfletting av innholdet på leiren!

Meld deg som frivillig