Betaling på leir

På alle kioser, kafeer, og butikker på leirområdet vil det være mulig å betale med Speidernes landsleirs betalingsarmbånd. En betalingsbrikke er festet til deltagerarmbåndet,. Med det kan man tæppe i kiosken på akkurat som man gjør på vanlige butikker. Brikken må helt inntil betalingsautomaten, så du er aldri i fare for å betale for dem foran deg i køen. (Med mindre du spanderer såklart.) Man kan også bruke vipps og kort. Det er ikke mulig å betale med kontanter.

Det er ingen PIN-kode på armbåndene, så man må passe godt på det hele leiren. Saldoen kan fylles opp på forhånd via leirens nettside. Det gjør at speiderne kan ha kortet klart når de kommer på leir. Nettsiden vil gi mulighet for oppladning av kortet, samt se saldo og bruk.  Armbåndene blir sendt ut til gruppene i forkant, og Gruppene fordeler armbånd til de speidere som har meldt seg på leiren.

Alle spørsmål om kort, kort som ikke virker, sperring av mistede kort, utleveringen av brikker til sent registrerte deltagere skjer hos servicetorget som vil finnes på torget.

Speidernes Landsleir har ingen grense på beløp som kan settes inn på et bånd, men mange grupper har egne regler for hva speiderne i gruppa kan ta med seg på leir. 

Landsleir for foreldre!

Speidernes landsleir 2025 er den første landsleiren hvor alle speiderforbundene i Norge er samlet. 

Hvem kan bli med på landsleir?

Landsleir er en leir for alle speiderne i Norge. De yngste deltakerne er de som i juni 2025 fullførte 5. klasse.

Hvordan kommer man seg til landsleiren?

Fra hele landet kommer speidere med buss, tog, bil, fly, sykkel og alle tenkelige fremkomstmidler. Gjøvik har et godt kollektivtilbud, og under landsleiren blir transporten organisert slik at det blir lett for speiderne å komme seg til og fra leirområdet på toppen av Gjøvik. Gruppene og kretsene arrangerer reise selv.

Hva gjør man på en landsleir?

På landsleiren deltar speiderne på aktiviteter både på og utenfor leirområdet. Med Gjøvik som arena blir det et rikt utvalg av aktivitetsmuligheter både i skog, by og vann. I løpet av leiruka skal også alle speiderne dra på haik, hvor de går en etappe og overnatter utenfor leirområdet. Les mer om leirprogrammet for speidere her.

Hvordan bor man på en landsleir?

Hver speidergruppe får tildelt et område hvor de skal bo, spise og leve sammen. Her bor speiderne i telt sammen med gruppen sin. På området lager speiderne mat til hele gruppen, holder små samlinger, og lager store og små pioneringsbyggverk. Nabogruppa kan være fra andre siden av landet, eller til og med andre siden av kloden!

Hva må mitt barn ha med på landsleir?

Gruppa har ofte en egen pakkeliste for leir, spør deres gruppeleder! Landsleir sine tips til pakkeliste finner du i FAQen vår.

Må vi forberede oss eller øve på noe?

Patruljene gjennomfører forhåndsoppgaver før de kommer på leir. Disse oppgavene er praktiske kunnskaper man nyter godt av å ha på en landsleir. De kan dere lese mer om her.

Er det skummelt å dra på landsleir?

Å delta på landsleir for første gang kan virke skummelt for noen. Likevel er det ingen ting å frykte.  Leiren er fylt med trygge voksne som jobber for at leiren skal bli bra for alle deltakerne. Det blir egen sykestue med kompetent personell, utallige kiosker hvor man kan kjøpe seg en is og, ikke minst, du får venner for livet! Leiren har absolutt nulltoleranse for alkohol og andre rusmidler.

Du kan lese mer om kravene til politiattest på leiren i vår FAQ.

“På eventyr!”

Vi er alle enige i at en landsleir er et skikkelig speider-eventyr. Og hvert fall den første felles landsleiren for alle speiderne i hele Norge. Ikke minst i friluftslivets år! 

Derfor er temaet på Speidernes landsleir 2025: På eventyr! På eventyr handler om fantastiske opplevelser man får når man tør å prøve nye ting, møte andre mennesker, og utforske naturen rundt oss.